Hepening ekologiczny

   22 września 2016 r. - w pierwszym dniu jesieni - uczniowie Szkoły Podstawowej w Gizałkach wzięli udział w hepeningu ekologicznym. Przygotowania do hepeningu trwały już od początku tygodnia. Uczniowie wykonywali plakaty, rzeźby i stroje ekologiczne.

   O godzinie 10 sprzed szkoły wyruszył barwny korowód uczniów podstawówki, który przeszedł ulicami Gizałek. Przed gmachem Urzędu Gminy uczniowie odczytali i wręczyli manifest ekologiczny wójtowi R. Łozie i Przewodniczącemu Rady Gminy w Gizałkach Piotrowi Lisowi.
   Dalsza część hepeningu odbyła się w remizie w Rudzie Wieczyńskiej, gdzie uczniowie uczestniczyli w Święcie Pyry.
Oprócz konsumpcji potraw z tradycyjnej pyry, które przygotowały panie z Koła Gospodyń Wiejskich, uczniowie uczestniczyli w podsumowaniu hepeningu, na którym przyznano wyróżnionym uczniom nagrody.
   Imprezę prowadziła Dyrektor Gminnego Centrum Kultury pani Jolanta Roszak przy współudziale pracowników GCK w Gizałkach.

W "Pokazie Mody Ekologicznej" nagrodzeni zostali:
Wiktoria Mańka
Maja Urbaniak
Eliza Podsadna
Natalia Podsadna
Eryk Rewers
Klaudiusz Jańczak
Weronika Budzińska


Wyróżniono także następujących uczniów:
Dawid Rybarczyk
Damian Taczała
Lena Jankowiak
Tobiasz Kupczyk
Kamil Antoniak
Blanka Rojewska
Patryk Kuźnicki
Jan Stachowiak
Igor Grzegorek
Kalina Wojciechowska
Oliwia Taczała
Roksana Grabarek

 

W konkursie na "Rzeźbę z surowców wtórnych" jury postanowiło przyznać ex equo trzy pierwsze miejsca dla:
Wiktora Szczepaniaka
Mai Urbaniak
Wiktorii Jankowiak

 

natomiast wyróżnienia otrzymali:
Brajan Kuźnicki
Kalina Wojciechowska
Mateusz Swędrowski
Wiktor Jańczak
Marta Kominek
Kamil Majdecki
Klaudiusz Jańczak

Używamy cookies i innych technologii m.in. w celach: świadczenia usług i prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli nie akceptujesz naszych plików, powinieneś niezwłocznie opuścić tą stronę internetową..

  Przeczytałem i akceptuje cookies z tej strony internetowej.